top of page

Over Marije
tekstschrijver in Zwolle

Marije tekstschrijver in zwolle lopend.jpg

Van journalistiek naar communicatie

Ik kan niet eens zeggen dat ik mijn hele leven al droomde van een carrière als tekstschrijver. Tijdens mijn studie journalistiek koos ik zelfs voor de audiovisuele kant. Misschien omdat ik zag dat dáár juist nog een hoop te leren viel. Meer uitdaging. 

 

Ik kwam terecht bij RTV Noord, Endemol en Talpa. Bij Radio 538 combineerde ik vervolgens zeven jaar lang alle audiovisuele kennis met het schrijven voor de websites Radio10gold.nl, Radio538.nl en Slamfm.nl. Het schrijversvlammetje werd alsnog (weer) aangewakkerd.

 

Hierna (en weer terug in Zwolle!) ging ik verder de communicatiekant op, bij de afdeling Marketing & Communicatie van hogeschool Windesheim.

Ondernemen met plezier

Deze brede basis en alle ervaring die ik heb opgedaan rond het opzetten van nieuwe websites, gebruik ik nu als tekstschrijver in Zwolle én als ondernemer. En dat ondernemen vind ik echt te gek. Ik kies wat ik zelf graag wil doen en kan daardoor ook precies de expertise verder ontwikkelen waar ik zelf energie van krijg. Dat is naast het schrijven van mooie teksten ook zeker de SEO kant. Want daar zit een ontzettend leuk spelelement in. Je draait aan wat knopjes en monitort na een tijdje het resultaat. Vervolgens pas je nog wat dingen aan. En nog wat dingen. Totdat een website staat als een huis en een hoge ranking heeft. Het volgen van die (als het goed is) stijgende lijn geeft mij heel veel voldoening én plezier.

Marije Zuidema tekstschrijver zwolle interviewt.jpg
Marije tekstschrijver in zwolle portret 2.jpg

Zo kom ik aan klanten voor mijn andere passie; interieurstyling

Naast mijn werk als tekstschrijver in Zwolle voor 2,5 dag in de week, ben ik ook interieurstylist. Door mijn netwerk in de communicatie komen de communicatieklussen grotendeels vanzelf, maar dat geldt absoluut niet voor mijn werk als interieurstylist. Elke klant is nieuw en interieurklussen zijn vaak relatief kort. Dan moet je dus echt blijven werken aan je zichtbaarheid én vindbaarheid.

 

Mede hierdoor weet ik hoe belangrijk het is om een hoge ranking binnen Google te hebben. Mijn eerste klussen deed ik voor familie, vrienden en buren, maar inmiddels weten onbekenden mij ook goed te vinden. Zoek op interieurstylist + Zwolle en je vindt mij op pagina 1. Ik deel daarnaast content via Instagram, maar dat is niet zozeer de plek waar ik klanten binnenhaal, dát is echt te danken aan mijn positie binnen Google. 

Kleine ondernemers helpen is mijn grootste passie. Zo heb ik recent ook een website gemaakt voor een nagelstudio (op positie 1!) en werk ik aan de ranking van een schoonmaakster. Ben jij de volgende?

Zoek jij een tekstschrijver in Zwolle die jou helpt om online beter vindbaar te zijn? Neem contact op, dan kijken we samen wat er moet gebeuren!

bottom of page