top of page
Marije Zuidema tekstschrijver Zwolle aan het bloggen.jpg
Marije Zuidema tekstschrijver Zwolle aan het bloggen_edited_edited.jpg

Zoekwoordenonderzoek

Een zoekwoordenonderzoek is de kern van je SEO-strategie. Lukt het jou prima om (al dan niet met behulp van ChatGPT of soortgelijk programma) teksten te schrijven, maar weet je niet goed welke zoekwoorden je moet gebruiken? Laat dan alleen een zoekwoordenonderzoek en/of concurrentieanalyse doen.

marije zuidema tekschrijver zwolle tijdens briefing maken fotograaf.jpg

Wat is een zoekwoorden-onderzoek?

Een zoekwoordenonderzoek, ook wel keyword research genoemd, is een onderzoek naar het online zoekgedrag van jouw doelgroep. Wat tikken zij in binnen Google of andere zoekmachines? Heb je dit in kaart, dan heb je dé basis in handen voor een goede SEO en SEA strategie.

Laat een gedegen zoekwoordenonderzoek uitvoeren wanneer je een nieuwe website laat bouwen of wanneer je (langzaam) bent gegroeid met je bedrijf en misschien ook wel toe bent aan een nieuwe pagina-opbouw en menu-structuur. 

Waarom een zoekwoorden-onderzoek?

Een zoekwoordenonderzoek geeft richting en houvast, maar is vooral vanuit commercieel oogpunt erg interessant.

  • Je krijgt inzicht in het zoekgedrag van jouw potentiële klanten

  • Je weet precies welke zoekwoorden je moet verwerken in jouw teksten

  • De kans is groot dat je hierna hoger rankt binnen Google en andere zoekmachines

  • Je bent online beter vindbaar en zichtbaar

  • Door relevante en slimme zoekwoorden te gebruiken verhoog je het aantal relevante bezoekers

  • Het geeft je inzicht in de strategie van de concurrentie

  • Je krijgt een hoop inspiratie, bijvoorbeeld voor blogs

Wat krijg je concreet van mij?

  • Een lijst van zoekwoorden die voor jou interessant zijn. Ik geef je daarbij o.a. het zoekvolume en de KD (een score die aangeeft hoe moeilijk het is om een Top 10 positie te behalen).

  • Concurrentieanalyse. Waarop worden jouw vier grootste online concurrenten (goed) gevonden? Waar liggen voor jou de kansen en welke kansen laten zij juist liggen?

  • Blogideeën. Ben je van plan om te gaan bloggen? Of blog je al, maar ben je door de inspiratie heen? Aan de hand van het zoekwoordenonderzoek lever ik je minstens 10 nieuwe ideeën aan voor blogs.

Optioneel: advies (nieuwe) menu-structuur en footer

Ben je van plan om écht een nieuwe, frisse start te maken met je website? Of heb je nog geen website? Aan de hand van een zoekwoordenonderzoek kan ik je een advies geven als het gaat om de menu-structuur en de footer. Wie weet kan deze veel logischer én slimmer door bepaalde zoekwoorden wel of niet te gebruiken. 

Een zoekwoordenonderzoek laten uitvoeren?

bottom of page